Kireçlenme, kemiklerin ucunda dünya düz kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye sarrafiyelayabilir. Bu kondisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çızevcer. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz bir küme görülür. Başkaca güç hamule katlanmak gibi güçlü fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, henüz bir küme rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da omurga nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, dal, bel ve sarrafiyeinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı kullanımı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Bol dolgunca deniz tüketin. Sutaş, eklemlere destek esenlar. Bu yüzden her ruz en az 8 boduç deniz karınmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, katık gibi yüksek kalsiyumlu besinler de, kemik esenlığına katkı esenlar. Zerzevat ve yemiş tüketin. Kemik esenlığı karınin, vitamin ve minerallerin stabil bir şekilde kızılınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti yüksek olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin bir küme havaı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını zaitrır. Kemik esenlığını sıyanet etmek karınin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun yerine fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla servet sahibi bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 itibarıyla servet sahibi olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik esenlığını yararlı yönde etkiler. Yeşil çay karınin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil evetğu karınin, kemiklere destek olabilir. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan balkılara ve şkârkinliğe de elleme hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak karınin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mesafeştırmalara gereğince yemiş ve göveri itibarıyla servet sahibi beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin etkin daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.